Buat bakers, kalau nak jimat boleh cuba adun sendiri self raising flour.
Kalau di pasaran, SRF ni mencecah RM3.80 jugak sekilo. Tepung gandum cap ros baru berharga RM1.60 sekilo. Lebih jimat kan?!
Jom semak...
2 cawan tepung gandum
3 sudu kecil baking powder
Secubit garam halus
Campurkan kesemuanya dan ayak. Seeolok-eloknya 2 kali. Ganda atau kurangkan ikut resepi pilihan anda. Simpan di dalam bekas kedap udara.
Kalau di pasaran, SRF ni mencecah RM3.80 jugak sekilo. Tepung gandum cap ros baru berharga RM1.60 sekilo. Lebih jimat kan?!
Jom semak...
2 cawan tepung gandum
3 sudu kecil baking powder
Secubit garam halus
Campurkan kesemuanya dan ayak. Seeolok-eloknya 2 kali. Ganda atau kurangkan ikut resepi pilihan anda. Simpan di dalam bekas kedap udara.
Comments
Post a Comment